8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Verhalen bij je thuis: Zo beleefde mevrouw Stoutjesdijk de oorlog. (Podcast)

Nu de wereld er anders uit ziet en de twee toneelstukken van Theater voor Iedereen (TVI) uit Moordrecht in samenwerking met ‘Theater Na de Dam’, niet door gaan, heeft TVI nagedacht over een alternatief programma. ‘Theater Na de Dam’ kwam met het idee om de theaterbeleving voor één keertje in je huis zelf op te roepen met als titel ‘Verhalen bij je thuis’. Hoe ziet dit er uit?

Wij hebben er voor gekozen om het met ‘story listening’ opgehaalde verhaal van mevrouw Stoutjesdijk uit Moordrecht, over hoe ze de Tweede Wereldoorlog heeft beleefd te vertellen. Het verhaal is te beluisteren als podcast van ca. 10 minuten, met een inleiding, verhaal en muziek van Beethoven. Het verhaal wordt voorgelezen door ‘Jong en oud’” laat TVI weten in een persbericht.

Hoe mooi is het als je thuis, met je gezin aan de keukentafel, via een video call met vrienden, opa en oma, of op het balkon met je buren, luistert naar deze podcast op 4 of 5 mei. Een mooi verhaal voor jong en oud over de 2e Wereldoorlog.

Het verhaal van mevrouw Stoutjesdijk, gaat over honger, het lopen op ‘houten klosjes’ omdat er geen schoenen meer waren en over de bevrijding. Haar 18de verjaardag op 4 mei 1945 zal ze nooit vergeten. Het is een verhaal van omgaan met schaarste in oorlogstijd en creativiteit. Hoe het past in deze tijd, mag een ieder zelf bepalen. “Door het delen van het verhaal van mevrouw Stoutjesdijk, maken we gedachten over de geschiedenis, oorlog en vrijheid levend, concreet en persoonlijk, voor jullie” aldus Theater voor Iedereen.

Deze Podcast is mede mogelijk gemaakt door Theater Voor Iedereen en werd ingesproken door Britt, Dagmar, Jan en Ton Het verhaal is te beluisteren op: https://youtu.be/I2yNQkj-n_A 

Advertentie