8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Geen test luchtalarm in mei en juni 2020

Iedereen weet het: elke eerste maandag van de maand om exact 12:00 uur worden de luchtalarmen getest. Gedurende een paar minuten loeit elke sirene enkele keren. Dit gebeurt, om te testen of de apparatuur nog correct werkt en om er zeker van te zijn dat iedereen het geluid van de sirene herkent en daarop kan reageren.

In mei en juni 2020 vervallen deze tests en worden ze ook niet op een ander moment uitgevoerd. De sirene wordt nooit getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.

In mei valt de eerste maandag op 4 mei, Dodenherdenking. De eerste maandag in juni valt op 1 juni, en dan vieren we Tweede Pinksterdag. De eerstvolgende test met het luchtalarm zullen we dus pas horen op maandag 6 juli.

Aanvullende informatie van de Rijksoverheid: gaat de sirene op een ander moment? Ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of tv aan op de regionale rampenzender (TV West of RTV Rijnmond).

 

Advertentie