8.5 C
New York
maandag 25 mei 2020

75 jaar vrijheid, 75 jaar Vox Jubilans

In de nieuwste en vierde aflevering van Vertel Waddinxveen neemt burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis inwoners 75 jaar mee terug in de tijd. De aflevering die in het teken staat van 4 en 5 mei vertelt het verhaal van een aantal Waddinxveense mannen die na de oorlog uit Duitsland terugkeerden. Ze waren daar door de Duitse bezetter tewerkgesteld. Waddinxveen onthaalde hen zingend met een dankdienst. Uit het kleine koor dat tijdens deze dienst optrad, ontstond het koor Vox Jubilans, dat dit jaar 75 jaar bestaat.

Burgemeester Nieuwenhuis verbindt in deze nieuwste aflevering van Vertel Waddinxveen deze twee verhalen aan elkaar. Twee koorleden van Vox Jubilans vertellen het verhaal van familieleden die in de dankdienst onthaald werden. Marjolijn Qualm-Geluk laat in de Brugkerk de houten koffer en een brief van haar vader zien, net als het herinneringsbord dat hij kreeg tijdens de dankdienst. Annette van Nieuwkoop vertelt het verhaal van haar oom Arie Kooijman die veilig terugkeerde en die tijdens de dankdienst zelf in het koor meezong.

De video is te zien op https://www.waddinxveen.nl/vertel-waddinxveen/ of hieronder. De serie Vertel Waddinxveen begon een jaar geleden met het verhaal van Toon Pille. Andere afleveringen gingen over de Hefbrug en de voormalige houten speelgoedfabrieken in Waddinxveen. Burgemeester Nieuwenhuis komt graag in contact met inwoners die een Waddinxveens verhaal kennen dat volgens hen verteld moet worden. Zij kunnen mailen naar burgemeester@waddinxveen.nl.


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
321VolgersVolg
479VolgersVolg