8.5 C
New York
maandag 25 mei 2020

Bevrijdingsansichtkaart in Moordrecht, taart in Waddinxveen en Molenviergang in fotoserie

In 2020 wordt 75 jaar vrijheid gevierd in Nederland maar zoals bekend is door de coronacrisis alle festiviteiten afgeblazen. Hierdoor werd het een hele stille Bevrijdingsdag in de gemeente Zuidplas. In de gemeente Waddinxveen was er opgeroepen om de tuin te versieren.

In Moordrecht heeft Jojanneke Post van Davique Sierschilderwerken uit Moordrecht een tekening gemaakt (zie bovenaan artikel) op verzoek van de Oranjevereniging Moordrecht. “Het was de bedoeling dat deze tekening dit jaar de omslag van ons programmamagazine zou gaan sieren. Helaas hebben we dit niet kunnen uitbrengen vanwege de afgelasting van de festiviteiten. Om de leden van Oranjevereniging Moordrecht toch nog iets te kunnen bieden dit jaar, hebben we hiervan ansichtkaarten laten drukken, op vertoon waarvan ze op Koningsdag een attentie bij een van de plaatselijke bakkers konden afhalen” laat de Oranjevereniging aan Gouwe IJssel Nieuws weten.

De gemeente Waddinxveen heeft de volgende oproep gedaan :”We blijven thuis op dinsdag 5 mei. Maar ook thuis kunnen we 75 jaar bevrijding vieren. We roepen iedereen in Waddinxveen op om zijn of haar huis zo mooi mogelijk te versieren. Hang je vlag uit, maak je mooiste vlag, hang heel veel vlaggen of vlaggetjes aan je huis!“. Daarom reden de vijf leden van het college van B&W met elk 15 taarten rond om de mensen te belonen voor de versieringen. Wethouder Schippers genoot van het uitdelen valt terug te lezen op haar Twitter

In Zevenhuizen maakte Jolanda Bakker een prachtige serie van de Molenviergang met de vlag boven op de molens.


De gemeente Zuidplas zet al een aantal weken een tekstkar door het dorp heen waarin ze vermelden dat ze trots zijn op mensen, organisaties en groepen om hun inzet tijdens de coronacrisis. Vandaag staat de kar op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk met daarom de onderstaande tekst :

Foto : Gemeente Zuidplas


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
321VolgersVolg
479VolgersVolg