8.5 C
New York
woensdag 30 september 2020

Sportiv gaat liever gisteren dan vandaag weer open

Healthclub Sportiv in Nieuwerkerk aan den IJssel is één van de sportclubs uit Zuidplas die na de afkondiging van de corona maatregelen half maart direct dicht moest. Toch gaat eigenaar Ad Sterk zich niet laten kisten en heeft met het personeel al het mogelijke onderhoud al uitgevoerd en is nu bezig met het plaatsen van schermen.

Want Sterk gaat liever spreekwoordelijk gisteren nog open dan vandaag. De organisatie waar hij lid van is, Vereniging van Exclusieve Sportclubs, heeft Minister-President Rutte opgeroepen om de sportclubs weer te openen. “We zijn hard bezig met het plaatsen van schermen waardoor mensen zich veilig voelen te sporten zonder risico’s. Verder blijven de douches, kleedkamers en sauna’s gesloten en kan men zich aanmelden voor blokken waardoor er niet te veel mensen tegelijkertijd naar binnen kunnen” laat de positief ingestelde eigenaar weten.

Maar ondanks zijn positieve insteek blijft hij het raar vinden dat een sportschool gesloten moet blijven terwijl er files staan voor de bouwmarkt en als men binnen is, de anderhalvemeter maatregel direct vergeten wordt. Voorafgaand aan het interview werd door enkele trainers een film opgenomen om zo de leden met instructiefilmpjes te helpen. Op de Facebookpagina van Sportiv staan ook filmpjes met lessen van de instructeurs. “Uit onderzoek is gebleken dat mannen nu al gemiddeld 3 kilo zwaarder zijn geworden tijdens de coronacrisis, daarom bieden we aan de leden al ondersteuning. Als we straks weer open zijn zal er hard gewerkt gaan worden“.

Gratis sporten als bedank aan zorgpersoneel

Sterk is met de vereniging van Exclusieve Sportclubs een actie gestart om het personeel in de zorg te bedanken. Niet leden van Sportiv mogen vrijblijvend zes weken sporten met alle faciliteiten als de sportschool open is. Wie al lid is krijgt twee sessies met een personal trainer.

Meer informatie is te vinden op de onderstaande website https://www.actievoordezorg.nl/cadeau-voor-de-zorg-health-club-sportiv-1

Zie hieronder het hele interview met Ad Sterk


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
535VolgersVolg