8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Leergeld verstrekt record aantal laptops

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in 7 weken tijd 106 laptops verstrekt aan kinderen die verplicht thuisonderwijs moeten volgen. In 2019 zijn er over het gehele jaar 214 verstrekt.

Normaal gesproken worden laptops alleen verstrekt aan kinderen vanaf groep 7. Uiteraard moeten dan wel voldaan worden aan de leergeld criteria zoals de inkomenstoets. De ouder(s) mogen niet meer inkomsten hebben dan 120% van het sociaal minimum.

Door de corona crisis ontstond er plotseling een groot probleem omdat alle kinderen thuisonderwijs moesten volgen. Ook de jongeren kinderen. Volgens de gebruiksovereenkomsten met de gemeenten mag aan deze kinderen geen laptop worden verstrekt. Voor de meeste ouders is het geen probleem om een laptop aan te schaffen maar voor mensen met een laag inkomen is een laptop een (te) grote uitgave. Leergeld Nederland heeft hier zeer adequaat op gereageerd en heeft via het ministerie van SZW geld beschikbaar gekregen om de nood te ledigen.

Voorbeeld van afbeelding
Yolande Holleboom,
coördinator Leergeld

Dankzij onze voortvarende coördinator Yolande Holleboom heeft Leergeld Hollandsche IJssel in een paar weken tijd een record aantal laptops verstrekt. Yolande: “het was voor mij de grootste prioriteit om de kwetsbare kinderen te helpen. Zij hadden anders grote achterstand opgelopen en dat is fnuikend voor deze groep. Ons motto is niet voor niets dat alle kinderen moeten kunnen meedoen! Het was heel veel werk maar het was het waard

Leergeld Hollandsche IJssel maakt zich grote zorgen hoe de kwetsbare leerlingen uit deze rottijd komen. Leergeld Hollandsche IJssel maakt zich grote zorgen hoe de kwetsbare leerlingen uit deze zo moeilijke tijd zullen komen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg