8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Schielands Hoge Zeedijk West tussen Moordrecht en Nieuwerkerk volgende week afgesloten

De Schielands Hoge Zeedijk West tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel is vanaf 11 tot en met 15 mei afgesloten voor verkeer op de dijk. Dat is terug te lezen op verkeersborden en een vermelding op de website van de gemeente Zuidplas.

De gemeente gaat tijdelijke maatregelen nemen tegen de verzakkingen op de dijk. Al enige tijd geldt op delen van de dijk een snelheidslimiet van 30 km per uur tussen de brede oprit bij het Westeinde en het Abraham Kroesgemaal. Dit gedeelte wordt tijdelijk volledig afgesloten om de gevaarlijke situaties aan te pakken.

Bus 190 zal niet via de dijk, maar via de A20 gaan rijden. De volgende haltes vervallen : Sluislaan, Prins Bernhardbrug, KVT, Stolk, Snelle Brug, Gemaal, Bodewes. Het advies van Arriva is om gebruik te maken van halte Begoniaveld in Nieuwerkerk of halte Middelweg in Moordrecht. Overigens blijft het advies: ‘Reis alleen met de bus als dat noodzakelijk is!’

De definitieve aanpak volgt later: “Het staat in de planning om komend najaar de weg te reconstrueren. Daarbij worden de rijbaan en de fundering in zijn geheel vervangen. De weg zal dan een aantal weken afgesloten worden. Hierover zal tijdig via borden en deze website gecommuniceerd worden“. De gemeente stuurt al een tijd geen berichten meer naar de media zoals Gouwe IJssel Nieuws over werkzaamheden.

Advertentie