8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Afgesloten parkeerplaatsen zorgt voor veel foutparkeerders Zevenhuizerplas

De gemeente Zuidplas sluit elk weekend de parkeerplaatsen af van recreatiegebieden zoals de Zevenhuizerplas en op Park Hitland. Op zaterdag 9 mei was het een enorme warme lentedag waardoor veel bezoekers verkoeling zochten bij de Zevenhuizerplas in Oud Verlaat.

Op het Twitterkanaal van de wijkagenten Zevenhuizen-Moerkapelle is de verbazing leesbaar over de manier waarop veel mensen op het strand zitten en de auto’s in de bermen hebben geparkeerd. “Ondanks de versoepeling van de maatregelen, is de 1,5 meter regeling nog van toepassing. Bij de Zevenhuizerplas begrijpt men dit niet. Men negeert de regeling massaal en parkeert fout. Mensen respecteer aub de #Covid_19 maatregelen” is de oproep van de wijkagenten. Het is niet duidelijk of er bekeuringen zijn uitgedeeld.

De gemeente Zuidplas heeft sinds de start van de corona maatregelen 22 maal een proces verbaal uitgedeeld omdat men zich niet aan de regels hield. Dat liet de woordvoerder van Zuidplas weten na een vraag van Gouwe IJssel Nieuws. Volgens de gemeente komt de handhaving van de versoepeling van de regels te liggen bij de Handhavers en de politie maar heeft Zuidplas hiervoor genoeg capaciteit beschikbaar.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg