8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Kletshuisje bij de Meander in Nieuwerkerk

Afgelopen vrijdag hebben wethouders Jan Willem Schuurman en Daan de Haas samen met voorzitter van de Stichting Vrienden van De Meander Anthony Priestman de kletsunit officieel geopend. De kletsunit is een tent waarbij familie van bewoners toch een intiem samenzijn kunnen hebben met hun geliefde.

Het idee is ontstaan door de kletsunit bij Laurens.De Stichting wilde ook een situatie creëren waarbij dit mogelijk gemaakt zou kunnen worden. Samen met de TD van De Meander is toen voor de tent oplossing gekozen omdat deze zeer snel gerealiseerd kon worden. Sinds de onofficiële ingebruikname zijn de reacties van familie en bewoners zeer lovend. In deze tijd van de COVID-19 crisis is het juist belangrijk om zo dicht mogelijk tot persoonlijk contact te komen.

De voorzitter van de Vriendenstichting geeft ook aan: elke maand willen wij een activiteit plannen als extraatje voor de bewoners en personeel. Nu in deze crisis kan dat allemaal niet doorgaan. Daarom zijn wij trots dat wij mee hebben kunnen werken aan het totstandkomen van deze unit om families dichter bij elkaar te brengen.

Advertentie