8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Waddinxveense lichtpuntjes in coronatijd

Vrijdag 8 mei hebben vrijwilligers van HiP Helpt bloemen bezorgd bij een aantal inwoners van Waddinxveen. Het idee hiervoor kwam bij Laura Ridder (coordinator van Het Bruisnest) vandaan.


“Het Bruisnest Waddinxveen is helaas sinds eind januari gesloten. Met veel bezoekers hebben we nog contact. Wel merken we dat er onder hen eenzaamheid heerst. Een kaartje of bloemetje zal hen goed doen.” mailde ze eind april.


HiP Waddinxveen zet zich in voor kwetsbare mensen in de samenleving. Vanwege de coronamaatregelen is er een groei merkbaar in het aantal hulpvragen, met name als het gaat om hulp bij boodschappen. Maar ook de vraag van Laura om wat extra aandacht voor de voormalige bezoekers van Het Bruisnest past bij de doelstelling van HiP.


Normaal gesproken zetten we een bezoekvrijwilliger in als iemand aangeeft zich eenzaam te voelen. Maar dat is vanwege de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. Het aanbieden van een bos bloemen kan dan een mooie manier zijn om mensen te laten weten dat er aan ze gedacht wordt..”  geeft Pieter Foekens (voorzitter HiP Waddinxveen) aan.


Het was niet moeilijk om vrijwilligers te vinden die mee wilden werken aan de ‘Bloemenactie’. Binnen en paar dagen hadden 14 vrijwilligers zich hiervoor aangemeld. De bloemen werden goed ontvangen. Een van de ontvangers stuurde aan mailtje: “Ik heb afgelopen vrijdag een bos bloemen gekregen van vrijwilligster Linda. Heel veel dank en een mooi gebaar.”


Ook via de landelijke site #NietAlleen ontvangt HiP Waddinxveen hulpvragen. ‘”Zo ontvingen we bijvoorbeeld een vraag van Wim, die  mooie schilderijtjes borduurt en via #Niet Alleen om wol had gevraagd. Die vraag hebben we gedeeld onder onze vrijwilligers. Inmiddels zijn er al meerder tassen met wol bij Wim bezorgd. Ook hebben we een kaartenactie georganiseerd voor Sandra. Vanwege de corona maatregelen kon ze haar verjaardag niet vieren zoals ze anders zou doen. Via “#NietAlleen vroeg ze of mensen haar een kaartje wilden sturen voor haar verjaardag. Op deze vraag werd massaal gereageerd door onze vrijwilligers. Sandra liet ons weten dat ze zo’n tachtig kaartjes heeft gehad. We zijn dankbaar dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor mensen in de samenleving die het moeilijk hebben of te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid.” aldus Foekens.

Op de kopfoto staat Elise met de bos bloemen die ze namens HiP heeft bezorgd

Advertentie