8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Scharende ‘autoambulance’ veroorzaakt aanrijding vrachtwagens op A20

Een personenwagen, die een ‘autoambulance’ met een voertuig erop trok, is op dinsdagmorgen rond half 11 op de A20 ter hoogte van de toerit richting Gouda door onbekende reden gaan scharen. Het voertuig en de aanhanger kwamen in tegenovergestelde richting te staan na een draai van 180 graden.

Direct zette een vrachtwagen, die hierachter reed, de remmen in om een blok te vormen maar een achteropkomende vrachtwagen had onvoldoende afstand om te reageren en botste op zijn voorganger. Hierdoor liepen beide vrachtwagens schade op. Eén truck is afgevoerd door een berger, de andere truck is ter plaatse provisorisch gerepareerd door een berger. Na inspectie kon de chauffeur van deze vrachtwagen zijn weg hierna vervolgen.

Het voertuig op de ‘autoambulance’ is verder vervoerd en een collega van de trekkende personenauto heeft de autoambulance opgehaald waardoor de auto ook zijn weg kon vervolgen. Bij het incident was uitsluitend sprake van materiële schade; niemand raakte gewond. De rechterrijstrook van de A20 richting Gouda is tijdens de berging afgesloten geweest. Hierdoor ontstond een forse file.

Advertentie