8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

VEDJ onderzoekt alternatieve invulling Evegreen Dance Parade

Evegreen, de danceparade die op zaterdag 12 september georganiseerd wordt door stichting VEDJ, gaat vooralsnog door, maar wel met een alternatief programma.

Door de coronacrisis en de onduidelijkheid na 1 september van het kabinet kiest men dit keer voor vermaak vanaf en niet op de vrachtwagens. “Het ene na het andere evenement wordt afgelast terwijl mensen wel behoefte hebben aan vermaak in deze bijzondere tijden. Omdat wij mobiel zijn willen we dat gaan bieden”, legt VEDJ de koerswijziging uit.

De stichting gaat deze week de alternatieve invulling met de gemeente bespreken en kijken of hiermee nog steeds aan de richtlijnen van het RIVM kan worden voldaan. “We willen de inwoners van Zuidplas mee laten genieten, op veilige afstand op de stoep of op het balkon en vooral de mensen die bijvoorbeeld nu geen bezoek krijgen“, aldus VEDJ.

DJ’s die een trailer willen opvullen met muziek met behulp van eigen apparatuur kunnen zich aanmelden op de website Evegreen.nl. Evegreen heeft naast het vermaken van mensen ook een goed doel waar ze geld voor ophalen. Dit jaar staat Evegreen in teken van Metakids.  Deze
organisatie zamelt geld in voor  kinderen met een metabole ziekte. Deze ziekte is een afwijking in de chemische processen van het jonge lichaam. Metabole ziekten zijn slopers, letterlijk.

Evegreen is een verwijzing naar Arie Evergroen, de schipper die met de Twee Gebroeders in 1953 een gat in de dijk wist te dichten , op deze manier eert de Dance Parade hem net deze naam.

Advertentie