8.5 C
New York
maandag 25 mei 2020

Op maat geprinte mondkapjes uit Zuidplas

Het in Moordrecht gevestigde bedrijf PrintsOpShirts.NL is al weer 3 jaar een bekende naam als het aankomt op geprinte of geborduurde kleding. Toen de vraag afgelopen maand wat wegviel zijn een aantal van de medewerkers gaan kijken of op maat geprinte mondkapjes gemaakt konden worden. 

Gouwe IJssel Nieuws maakte een videoverbinding en maakte een interview met Stefan Rijkaart van Cappellen. Hij nam ons mee en liet ons zien hoe de mondkapjes gemaakt worden en hoe identiek wil je het hebben als dat een Gouwe IJssel Nieuws mondkapje werd?

Stefan vertelde over de bijzondere mondkapjes die hij al heeft gemaakt zoals een foto van een hond, alle dagen van een week erop of als stroopwafel. “Aan de hand van de RIVM richtlijnen zijn Anita Vink en Saskia Rijkaart gaan puzzelen hoe met behulp van de aanwezige katoenprinter en borduurmachine de mondkapjes gemaakt konden worden” legt hij uit.

De katoenprinter kan elk gewenst ontwerp printen, denk aan een foto of logo of naam of achtergrondkleur. De printer gebruikt op water gebaseerde inkten en print op dun ongebleekte katoen.De borduurmachine gaat vervolgens over de geprinte stof het RIVM patroon erin borduren waardoor het mondkapje ontstaat. .

Het grote voordeel van deze aanpak is dat particulieren en bedrijven een mondkapje krijgen dat volledig hun eigen ontwerp kan bevatten en dat het per stuk geprint kan worden. Er zijn dan ook geen minimum aantallen en alle variaties zijn mogelijk. De mondkapjes zijn niet-medisch en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden  in het openbaar vervoer. Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje verplicht in het Openbaar Vervoer.

Na bekendmaking afgelopen week kwamen de eerste aanvragen binnen. Zo zijn er al stroopwafel patronen geprint, uitgesneden foto’s, borduurpatronen en diverse teksten als mondkapje gemaakt. Een op maat geprint mondkapje kost 12,50 euro en na het bestellen van een kapje is deze na ongeveer 1 tot 2 dagen gereed. Bestellen kan via het formulier op https://mondkapje-zuidplas.nl/ Zie het onderstaande interview met Stefan van PrintsopShirts.nl en een film hoe het kapje wordt gemaakt.


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
321VolgersVolg
479VolgersVolg