8.5 C
New York
maandag 25 mei 2020

VVD stelt vragen over verkeersveiligheid rotonde Hoofdweg

De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de rotonde Hoofdweg met de Laan van Avant-Garde. Deze rotonde is kortgeleden aangepast met de reconstructie van de Hoofdweg, betaald door de gemeente Rotterdam.

Met deze vragen komt er weer een nieuw hoofdstuk in het slepende dossier rond de Hoofdweg dat al 17 jaar duurt. Begin 2019 is gestart met het aanleggen van een nieuwe weg waarbij het ontwerp door alle partijen in de raad in 2016 al was goedgekeurd. Nu de weg opgeleverd is lijkt het ontwerp anders uit te pakken dan men dacht.

Voor fietsers op het fietspad vanaf de Laan van Avant Garde is het, na een vlotte afdaling vanuit Nesselande, nogal eens onduidelijk waar zij op een veilige manier kunnen oversteken. Ook voor het reguliere autoverkeer en vrachtverkeer, die met een maximumsnelheid van 50 kilometer op de rotonde komen aanrijden en daarbij hun wegen kruisen met fietsers en voetgangers is de nieuwe verkeerssituatie niet altijd meteen duidelijk” aldus raadslid Jan Ambachtsheer

De VVD linkt deze situatie aan het ongeval van afgelopen zondag waarbij een fietser werd geschept door een automobilist die de parkeerplaats van de Hornbach verliet. De om de hoek wonende VVD-er Sep Pouwels was zondag snel ter plaatse om de hulpverleners te assisteren. “Dit levert problemen op voor de verkeerveiligheid, zoals ons raadslid Pouwels, dat afgelopen zondag aanwezig was na het ernstige verkeersongeval, helaas met eigen ogen heeft kunnen zien. Vlak na het ongeval was zelfs de veiligheid van de hulpverleners ter plaatse moeilijk te bewaken” valt terug te lezen als inleiding van de vragen. De VVD heeft de volgende vragen gesteld :

1. Deelt het college de mening dat deze nieuwe verkeerssituatie niet altijd duidelijk is en de rotonde veel verkeer te verwerken krijgt, wat enorm drukt op de verkeersveiligheid?

2. Deelt het college de mening dat, om verdere ongelukken te voorkomen en de verkeersveiligheid te vergroten, aanvullende maatregelen op hun plaats zijn?

3. Zo ja, is het college bereid verkeersmetingen te doen en onderzoek te verrichten naar welke mogelijkheden zij ziet ter verbetering van de huidige situatie?


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
321VolgersVolg
479VolgersVolg