8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

NGV kan weer trainen

De turnselectie en de acrogym dames mochten afgelopen maandag 18 mei de spits afbijten met de eerste officiële buiten training van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging. Op het grasveld achter het Polderbad mochten de dames na 8 weken binnen zitten zich onder leiding van hun trainsters weer uitleven op radslagen, salto’s, spagaten en andere turncapriolen.

Ook was er plek voor een heuse kracht en conditie training. Dit ging de meeste turnsters goed af, want zij hadden tijdens de quarantaine periode niet stil gezeten. Middels turn challenges en een wekelijkse conditie, kracht en lenigheid training op afstand via Zoom waren de meeste dames nog goed in vorm. Helaas kon er nog niet geturnd worden op de echte toestellen zoals balk, pegasus (sprong) of brug, maar deze manier van trainen is een welkome afwisseling van het dagelijks thuis zitten.

Het is echter wel de bedoeling om op korte termijn een aantal toestellen naar buiten te halen, om ook die vaardigheden weer in het trainingsschema op te nemen. Ook de acrogym dames konden zich weer uitleven in menig acrobatische stand, waarbij de samenwerking tussen de dames er nog goed in zat, getuige de foto. De oudere dames moesten natuurlijk de 1,5 meter regel in acht houden, maar de jongere turnsters konden al weer een kleine piramide vormen. Om toe te zien dat de regels omtrent het covid-19 protocol goed werden nageleefd, waren er enkele ouders opgetrommeld om als corona-coördinator te fungeren.


Op deze manier zal NGV ook de meeste overige groepen van de turnvereniging de mogelijkheid geven om hun sport weer, op een vereenvoudigde manier, opnieuw op te pakken en op een gezonde manier in de buitenlucht bezig te zijn. Natuurlijk hoopt iedereen dat er snel weer binnen getraind kan worden op de toestellen, maar voorlopig is de buitentraining het beste alternatief.

Advertentie