8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Natuurlijke verdelgers en kikkersprongen op de Groene Kinderopvang

Hoe groeien kikkers? Welke dieren eten bladluis? En hoe kom je aan die dieren? Tijdens de Dag van de Groene Kinderopvang op 19 mei zochten kinderen uit Moordrecht de antwoorden.

De Dag van de Groene Kinderopvang, daar herkende Het Gruttonest zichzelf in. Deze locatie van IJsselkids Kinderopvang is namelijk al heel groen. Op 19 mei voelden de kinderen zich even één met de natuur. Er was namelijk een blotevoetenpad. Zand, gras, steentjes: dat voelt toch gek zonder ­schoenen!

Natuurlijke verdelger

Maar er was ook nog een probleem: bladluis. Ook groen, maar de planten zijn toch niet zo blij met dat bezoek, leerden de kinderen. Goed nieuws: oorwurmen en lieveheersbeestjes eten graag bladluis. Potjes met hooi zijn een fijne slaapplek voor deze natuurlijke verdelgers en hangen daarom nu aan de boom. Eerst bladluizen eten en dan gelijk naar bed!

Prins

Op de peuteropvang hadden ze hele andere groene dieren. Al een paar weken geleden brachten de pedagogisch medewerkers daar een bak met groene prut binnen. Kikkerdril! De peuters zagen al hoe de dril uitkwam en dat er kikkervisjes rondzwommen. Nu zaten er echte kikkers in de bak. En de kinderen sprongen als kikkers door de opvang. De kikkers kussen mocht niet, dus of er een prins tussen zat, zullen we nooit weten.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg