8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Beldienst Welzijn Zuidplas wordt blijvertje

Op vrijdag 13 maart, een dag nadat de coronamaatregelen werden afgekondigd, lanceerde het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van Welzijn Zuidplas de site HeelZuidplasBelt.nl .

Deze site werd in het leven geroepen om ouderen en kwetsbaren, die vanwege de maatregelen geen bezoek meer konden ontvangen, de mogelijkheid te bieden om een belmaatje aan te vragen.Direct na de lancering meldden inwoners zich massaal aan om hun hulp aan te bieden in de vorm van een belletje, hulp bij boodschappen of medicijnen ophalen. In totaal schreven 80 mensen zich in als vrijwilliger en zijn er 25 hulpvragen gematcht.

Door de versoepeling van de maatregelen merken we echter dat het aantal  corona-gerelateerde hulpvragen afneemt. Het VIP heeft daarom besloten om de website HeelZuidplasBelt.nl per 1 juni op te heffen. De beldienst verdwijnt daarmee echter niet, maar wordt ondergebracht bij het reguliere hulpaanbod van inwonersvoorelkaar.nl.


Via deze website blijft het dus mogelijk om een ‘belmaatje’ aan te vragen. Daarnaast kan via deze site ook een bezoekmaatje worden aangevraagd of praktische hulp, zoals hulp bij boodschappen of kleine klusjes in en om het huis. Dit kan door te bellen naar  06-14 76 34 09 of via de website  www.inwonersvoorelkaar.nl  

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg