8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Moskee Nieuwerkerk schenkt ‘Ied-al-Fitr’ pakketten aan de boodschappenkast

De Nieuwerkerkse moskee Errahmane heeft tientallen Ied-al-Fitr (suikerfeest) pakketten geschonken aan de boodschappenkast. Met twee voertuigen zijn de pakketten opgehaald bij de Moskee.

Het Suikerfeest begon officieel de voorgaande avond bij zonsondergang wanneer volgens de islamitische kalender een nieuwe dag begint, op zaterdagavond 23 mei 2020. Het suikerfeest is het einde van de maand Ramadan. “De maand Ramadan is inmiddels voorbij en wij hebben als moslimgemeenschap de ‘Ied-al-Fitr’ (Suikerfeest) op een sobere maar bijzondere manier mogen vieren. De afgelopen maand heeft voor eenieder van ons in het teken gestaan van saamhorigheid, bezinning, liefdadigheid en vrijgevigheid” is te lezen in een brief bij de pakketten.

De Boodschappenkast heeft de pakketten met blijdschap aangenomen en deze worden verdeeld onder inwoners die net iets te veel verdienen voor de voedselbank maar toch in armoede leven. In de pakketten zitten veel boodschappen die bij elk gezin welkom zijn zoals frisdrank, kip, vleeswaren en eieren. Errahmane had ook een paar vegetarische pakketten geregeld. Coördinator Nynke Bosselaar was erg blij met de gulle gift.

De moskee was zelf ook blij dat ze zoveel pakketten konden maken , volgens de briek is het belangrijk om aan de medemens te blijven denken :”Het is ook een periode geweest van delen met onze medemens. Wij vinden het als moslimgemeenschap belangrijk om ook na deze bijzondere maand aan onze medemens te blijven denken. Daarom bieden wij u dan ook graag dit ‘Ied-al-Fitr-pakket’ aan en hopen dat het u zal smaken.

Advertentie