8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Overstekende fietser geschept op Middelweg

Een overstekende fietser is op zaterdagmiddag 30 mei rond half 1 geschept door een auto op de kruising van de Zuidelijke Dwarsweg met de Middelweg in Moordrecht.

De fietser is in de ambulance nagekeken maar leek op wat schaafwonden na niks te mankeren. De weg vervolgen was echter niet meer mogelijk want de fiets was total loss. De fietser reed op de Zuidelijke Dwarsweg en stak de Middelweg over waar de auto reed. Volgens de politie had de automobiliste geen voorrang verleend maar was desondanks erg boos op de fietser.

Het kruispunt staat bekend om de vele aanrijdingen die er plaats vinden, soms met een noodlottige afloop. De weg (N456) is in 2019 overgedragen van de Provincie Zuid Holland naar de gemeente Zuidplas en de snelheid is verlaagd naar 60 kilometer per uur. Bij het kruispunt zijn ook snelheidsverlagende maatregelen genomen.

De gemeente zou begin 2020 al aan onderhoud zijn begonnen bleek eerder uit vragen van de VVD gemeenteraadsfractie om de weg ook in te richten als een weg. De VVD wilde dit onderhoud uitstellen omdat rond deze locatie het nieuwe vijfde dorp is gepland.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg