8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Handhaving van corona maatregelen bij Zevenhuizerplas en Willem Alexanderbaan

Staatsbosbeheer, Handhaving van de gemeente Zuidplas en politie team Waddinxveen Zuidplas hebben op 30 mei een handhavingsactie uitgevoerd rond de Zevenhuizerplas en de Willem Alexanderbaan.

Handhaving in het Rottemerengebied is een taak van Staatsbosbeheer maar deze keer gingen de andere handhaving ook mee. Veel mensen houden zich aan de regels van anderhalve meter afstand maar niet iedereen. Wie wordt betrapt krijgt een waarschuwing die wordt vastgelegd in een handhavingsapp. Een tweede waarschuwing bestaat niet en de overtreder kan dan een gepeperde boete van  €390,- verwachten.

Alle boefjes die gisteren aangesproken zijn kregen een waarschuwing kreeg Gouwe IJssel Nieuws te horen. Een aantal jongeren voelde zich onaantastbaar door met een boot naar een eilandje in de Zevenhuizerplas te gaan maar helaas voor hen, Staatbosbeheer heeft een ook boot.

Afbeelding

Bij de roeibaan zijn jongeren met scooters aan het racen en aan het zwemmen. Ook zij zijn door de handhavers aangesproken en zijn hun gegevens vastgelegd. Voor de pinksterdagen had de gemeente Zuidplas nogmaals opgeroepen de regels om het verspreiding van het virus tegen te gaan, te respecteren. (Met dank aan Raoul Verwey voor de foto’s)

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg