8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Digitale pubquiz Swanla groot succes

De digitale pubquiz van theater Swanla op vrijdagavond 29 mei mag een succes worden genoemd. De digitale verbindingen liepen goed, de teams waren gemotiveerd en presentator Geert zat er bij alsof de zaal vol zat.

Het lijkt behelpen maar de techniek was goed geregeld en via youtube waren live de vragen te volgen, alwaar Geert van der Burg de vragen voorlas. De antwoorden moest de teamcaptain zo snel mogelijk via Google Docs worden ingevoerd en opgestuurd. Onderling overleg in het team ging dan, in het geval van het team van de verslaggever via Teams and Whatsapp en wie ook nog het grote geheel wilde zien was er via Google Meet een digitale kroeg gemaakt. Misschien een tip voor de gemeente om met de technicus van Swanla te overleggen.

Beheerder Fred van der Kreek liet na afloop in een email weten “Het was best spannend om zoveel dataverkeer te organiseren wetende dat dit pand nog steeds niet over glasvezelverbindingen beschikt.  Voor mij als beheerder was het hartverwarmend om te ervaren hoe ons  pubquizteam, in de dagen voor onze uitzending van gisteren, wat tekenen van nervositeit begon te krijgen, terwijl ze zich met ziel en zaligheid, in dit voor ons onbekend terrein stortte“.

De avond werd gestart met de Zevenhuizensche Ronde waarbij lokale kennis paraat moet staan. Hierna volgde vijf ronden vol pittige vragen zoals op bovenstaand plaatje en zoals gebruikelijk, een foto en een muziekronde.

In levende lijve wordt de pubquiz al goed bezocht en zijn vaak twee avonden nodig, digitaal deden er 49 teams mee aan het grootste digitale live-event in Zuidplas tot nu toe. De dames van ZVH1 wonnen de eer en als het weer kan een gratis theatertoegang met diner voor het theater. ‘Later is allang begonnen’ kreeg de tweede prijs en de derde plaats is voor de ‘Triviacrackers’.

In een email na afloop liet van der Kreek nog wel weten dat er hoogst waarschijnlijk een nieuwe digitale pubquiz komt en verbeterpunten altijd welkom zijn. Maar de eerste keer was al een succes te noemen. Het was voor iedereen spannend laat beheerder Fred weten. ook bij presentator Geert “geloof me, de ontlading na afloop toen de camera op zwart ging was gewoon te voelen“. Maar de pubquiz op deze manier was gewoon een succes, iets waar een klein dorp als Zevenhuizen weer groots in kan zijn,

Advertentie