8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

D66 stelt diverse schriftelijke vragen over aanleg glasvezel

De gemeenteraadsfractie van D66 heeft diverse schriftelijke vragen gesteld over de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeente Zuidplas. De democraten zijn blij dat “Glasvezel buitenaf” door het Groene Hart wordt aangelegd.

“De D66 fractie is altijd een voorstander geweest van het aanleggen van glasvezel. We waren dan ook uitermate content met “Glasvezel buitenaf” die voor aanleg van glasvezel zorgdraagt in het buitengebied in het Groene Hart. In 2019 is dan ook besloten dat in Zuidplas tussen Nieuwerkerk –Noord en Moerkapelle glasvezel komt” laat raadslid Klovert weten als inleiding van de schriftelijke vragen.

Klovert vraagt of het college van B&W invloed heeft op het project en of zij invloed kunnen uitoefenen om meer wijken te laten aansluiten. Verder vraagt hij of de werkzaamheden van het aanleg wel zijn afgestemd met de gemeente :”We constateren dat op verschillende plaatsen de wegen van de gemeente worden opengebroken / opengesneden om glasvezel aan te leggen. De kwaliteit van het herstel laat hier en daar te wensen over. Op welke wijze monitort de gemeente de schade en reparatie? Een zelfde vraag voor de bermen en op- en afritten naar de woningen. Wie is verantwoordelijk voor een goed en deugdelijk herstel?” aldus Klovert.

De fractie van D66 constateert dat het project achter loopt en wil nu van het college weten wanneer er wel snel internet is in het buitengebied. Òok wil de partij weten waarom vaak bewoners niet op de hoogte zijn van de werkzaamheden. Het college van B&W heeft 30 kalenderdagen om op deze vragen antwoord te geven. De complete set aan vragen zijn hier terug te lezen.

Advertentie