8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Hoofdgasleiding geraakt in Moerkapelle tijdens werkzaamheden

Op vrijdagmorgen 12 juni is er halverwege de Herenweg in Moerkapelle een hoofdgasleiding geraakt tijdens werkzaamheden.

De hulpdiensten werden massaal opgeroepen en het werd opgeschaald tot een middel hulpverlening. Zowel de brandweer van Zevenhuizen als die van Zoetermeer Oosterheem werd opgeroepen. Door een watergordijn aan te leggen kan worden voorkomen dat het gas verder ontsnapt. Volgens een ooggetuigen waren de medewerkers die bezig zijn met de werkzaamheden niet goed aanspreekbaar door een taalbarrière. Netbeheerder Liander is opgeroepen om de gasleiding te herstellen. 4 woningen aan de Herenweg zijn tijdelijk ontruimd.

Update 11:20 uur: De leiding is afgesloten en Liander kan het herstel starten laat de Brandweer Hollands Midden weten. De brandweer bevestigt dat de lekkage door werkzaamheden komen.

Voertuigen die nog op de Herenweg waren konden met grote moeite wegkomen, mede omdat het Land van Belofte het hek sloot waardoor de een uitwijkroute naar de N207 via terrein van het landgoed, niet gebruikt kon worden. Uiteindelijk konden een aantal automobilisten via de manege en stukje gras via de Rottedijk wegkomen.

foto’s : Serena Rodenburg

Advertentie