8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Zuidplas afgelopen week Corona hotspot van Nederland

Het aantal bekende besmettingen met Covid-19 in de gemeente Zuidplas is in de afgelopen week fors toegekomen. In totaal zijn er de afgelopen week tien gevallen aangetoond. Volgens gegevens van het RIVM op zondag 14 juni 2020 behoort Zuidplas hiermee tot de zes gemeenten in Nederland met de meeste nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners de afgelopen week.

Door de nieuw gevonden gevallen staat de teller in Zuidplas nu op 140 besmettingen die door testen zijn aangetoond. In welk Zuidplas dorp de besmettingen de afgelopen week zijn gevonden wordt niet door het RIVM of de GGD bekend gemaakt.

Het aantal ziekenhuisopnamen van inwoners van Zuidplas is de afgelopen week op 24 blijven staan. Volgens de gepubliceerde cijfers is op 4 juni voor het laatst een inwoner van Zuidplas in het ziekenhuis opgenomen. Het aantal mensen dat in Zuidplas is overleden aan het nieuwe Coronavirus is op 6 juni voor het laatst gestegen. Tot nu toe zijn voor zover bekend en aangetoond 21 inwoners overleden aan de gevolgen van de pandemie.

Het totale aantal besmette personen ligt waarschijnlijk (veel) hoger omdat tot 1 juni lang niet iedereen getest werd op het virus. Mensen die op dit moment klachten hebben die op een besmetting van het virus kunnen wijzen kunnen zich bij de GGD melden. Na afspraak via 0800-1202 kunnen zij terecht op de testlocatie van de GGD in Gouda. Verder moeten deze mensen thuis blijven tot er zekerheid is of er sprake is van een Covid-19 besmetting.

Bovenstaand een kaart met gemeenten waar de afgelopen week besmettingen zijn aangetoond. Zuidplas is één van de zes gemeenten met de meeste positieve testen per 100.000 inwoners.

Advertentie