8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

GGD: Geen onderling verband stijgend aantal Corona-gevallen in Zuidplas

Het oplopende aantal besmettingen met het Corona virus in de gemeente Zuidplas is niet te herleiden tot één of meerdere clusters. Dat laat een woordvoerder van GGD Hollands Midden weten na vragen van Gouwe IJssel Nieuws. Afgelopen weekend werd duidelijk dat het aantal besmettingen in de gemeente Zuidplas flink harder oploopt dan elders in het land. Dit weekend ging het om tien nieuwe besmettingen in een paar dagen. Inmiddels zijn daar weer zeker zes besmettingen bijgekomen.

De gevonden besmettingen zijn losstaande gevallen zo stelt de GGD. Het gaat dus niet om gevallen binnen één bedrijf of instelling of binnen een enkele familie. Bij een positieve besmetting wordt vervolgens bron- en contactonderzoek gestart. Nauwe contacten van de positief geteste persoon worden door de GGDHM geïnformeerd. De GGD wil niet meer informatie geven.

Veel inwoners van Zuidplas willen weten of het probleem meer of minder speelt in één van de vier dorpen van de gemeente. Op deze vraag komt geen antwoord. “Het gaat om losstaande gevallen. Er is geen sprake van een cluster / clusters. Vandaar dat Zuidplas ook niet terug te vinden is in het persbericht van gisteren. We geven geen informatie die naar betrokken persoon / personen kunnen leiden, dus meer dan dit kunnen we niet melden” is het letterlijke antwoord wat Gouwe IJssel Nieuws kreeg.

In het persbericht wat de GGDHM maandag 15 juni verstuurde werd melding gemaakt van gevonden clusters in Katwijk en Gouda. Daar hebben besmettingen dus wel met elkaar te maken. De afgelopen week zijn 7,5% van de testen van inwoners van Zuidplas positief gebleken. Dit is veel meer dan de 2,0% in de rest van de regio wat al weer hoger is dan het landelijke gemiddelde wat onder de 2% lag. Het overgrote deel van de positief geteste inwoners in de regio ligt onder de 65 jaar. Ook worden er kinderen en jongeren onder de 25 jaar positief getest.

Duidelijk is dat het virus niet weg is al zijn er wel mensen die daar wel vanuit gaan liet de woordvoerder van de GGD weten. Het is en blijft belangrijk dat mensen zich houden aan de afstandsregels en vooral thuisblijven als ze klachten zoals verkoudheid en of koorts en of plotseling reuk en smaakverlies krijgen. Sinds 1 juni kunnen mensen zich melden bij de GGD om een testafspraak te maken. Dit kan via 0800-1202. De GGD Hollands-Midden waar Zuidplas onder valt heeft onder andere een test-straat in Gouda.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg