8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Indrukwekkend afscheid van overleden voormalig brandweerman Bert van Vliet in Moordrecht

De brandweer van post Moordrecht heeft gisteren op zeer indrukwekkende wijze afscheid genomen van hun voormalig korpslid Bert van Vliet. De Moordrechtenaar en brandweerman in hart en nieren overleed onlangs op 74 jarige leeftijd.

Bert van Vliet was een geboren en getogen Moordrechtenaar en was maar liefst 33 jaar bij de brandweer van post Moordrecht actief als vrijwilliger. Na zijn overlijden bleek het door de huidige Corona-maatregelen niet mogelijk dat zijn voormalige collega’s van brandweerpost Moordrecht aanwezig zouden zijn bij de uitvaart in Gouda, waarop werd besloten een passend eerbetoon te houden in Moordrecht zelf.

Een groot deel van de huidige vrijwilligers van brandweer Moordrecht stond samen met voormalige brandweerlieden, vrienden en kennissen van Bert opgesteld langs de oprit naar de Schielands Hoge Zeedijk richting Gouda ter hoogte van de ijsbaan in Moordrecht. Hier werd een indrukwekkende erehaag gevormd waar de rouwstoet, voorafgegaan door de brandweerwagen van post Moordrecht door heen reed.

Bert van Vliet

De tankautospuit heeft de stoet over de dijk begeleid tot aan Gouda om daarna weer terug te keren naar Moordrecht. In Gouda werd er nog een erehaag gevormd door werknemers van Aerostat, het ballonvaartbedrijf waar Bert van Vliet voor werkzaam was.

Bert van Vliet stond bekend als een zeer sociaal man, met een groot gevoel voor humor. In zijn functie van brandweerman van het Moordrechtse brandweerkorps was hij een bekend figuur in Moordrecht, zo was hij in het verleden vaak te vinden op de jaarlijkse braderie in het dorp om daar demonstraties “vlam in de pan” te geven, wat vooral voor veel kinderen het hoogtepunt van de jaarmarkt was. Ook met open dagen en evenementen van brandweerpost Moordrecht was Bert een actieve organisator én uitvoerder van vaak spectaculaire demo’s op brandweergebied waar menig Moordrechtenaar met veel plezier aan terug zal denken.

Advertentie