8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Van Bach tot Abba bij Flying Eagle concert via livestream

De Moordrechtse ondernemer Eelco Slingerland organiseert al jaren een Flying Eagle concert en normaal komt dit concert vanuit de dorpskerk in Moordrecht. Op vrijdag 19 juni is er een stream op internet met een opgenomen versie.

Door de coronacrisis is dit niet meer mogelijk maar dat maakte bij Slingerland zijn creativiteit alleen maar beter. Samen met ATG Audiovisueel in Vuren maakte hij een digitale versie van het concert; “het zal je gaan verrassen, de artiesten spelen van Bach tot AbbA met alles daar tussen” laat hij trots weten tijdens het onderstaande interview.

Met André van Vliet op de concertorgel, Jan Lenselink achter de vleugel, Mark Wester op slagwerk, Noortje van Middelkoop met panfluit n Arjan & Edith Post op een trompet nam hij het concert eerder op.

Slingerland maakt zich zorgen over muzikanten die op dit moment geen inkomsten hebben. “Sommige hebben geen eigen ruimte of plek aan huis en komen daardoor niet in aanmerking voor de regelingen die er zijn. Ik maak me daar grote zorgen over en heb de politiek ook een oproep gedaan hier mee aan de slag te gaan“.

Het concert start om 20:30 uur en is via de stream op youtube van Flying Eagle te volgen. “Men hoeft niet te betalen omdat we geen drempel wilden opwerpen voor deelname. Uiteraard zijn wij wel blij als mensen een bijdrage willen overmaken, dat kan klein of groot zijn, alles is welkom!” aldus Slingerland. Onderstaand twee voorproefjes van het Flying eagle concert.

Advertentie