8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Afvalbrengstation Zevenhuizen blijft voorlopig dicht, Nieuwerkerk niet vaker open

Het college van B&W is niet voornemens de openingstijden van het Afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel langer open te stellen en blijft het afvalbrengstation in Zevenhuizen voorlopig dicht. Dit staat in antwoorden op de vragen van D66 raadslid Chantal Bon-van de Griek.

De democrate had hierover schriftelijke vragen gesteld waarom de werf in Zevenhuizen nu nog steeds gesloten blijft en wanneer een heropening te verwachten is. De vraag over of de werf in Zevenhuizen direct weer open ging was duidelijk, wanneer dan wel vaag : ‘Nee, op dit moment niet. De afweging voor heropening wordt gemaakt op het moment dat de richtlijnen en omstandigheden hiertoe ruimte geeft‘. Door de corona maatregelen is er volgens de beantwoording te weinig personeel om in te zetten op het afvalbrengstation en kunnen de RIVM maatregelen niet worden uitgevoerd.

De gemeente vreest dan files op de Zuidplasweg : ‘Daarnaast zijn de RIVM-maatregelen ter bestrijding van het Corona virus, die eerder mede geleid hebben tot de sluiting van het afvalbrengstation in Zevenhuizen nog steeds van kracht. Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan het houden van voldoende afstand, maar ook het effect ervan, zoals onvermijdelijke filevorming en de directe gevolgen hiervoor op de Zuidplasweg en toegankelijkheid van de gemeentewerf als nevenfunctie van de locatie‘.

D66 heeft ook vragen gesteld over de openingstijden van het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel, of deze op zondag of in de avonden opengesteld kan worden bijvoorbeeld. De gemeente geeft aan dat de ergste drukte (met soms een uur wachttijd en meerdere incidenten naar de verkeersregelaars toe) nu voorbij is. Daarom worden de openingstijden niet verder uitgebreid.

Mocht het wel nodig zijn is de gemeente Zuidplas wel bereid daar naar te kijken, met uitzondering van de zondagsopening. ‘We monitoren continu de gang van zaken op het afvalbrengstation en schakelen wanneer nodig. Op dit moment is zichtbaar dat de
wachttijd afneemt
‘.

Het stelt ons bijzonder teleur dat het afvalbrengstation in Zevenhuizen gesloten blijft en het college niet creatief omgaat met mogelijkheden tot heropening zoals bijvoorbeeld het digitaal inplannen van afspraken.

Chantal Bon-Van de Griek (D66)

Chantal Bon Van de Griek (D66) liet in een reactie aan Gouwe IJssel Nieuws weten :

Voor wat betreft de beantwoording van de vragen had de fractie van D66 meer verwacht van een college dat de inwoners centraal stelt”. Het stelt ons bijzonder teleur dat het afvalbrengstation in Zevenhuizen gesloten blijft en het college niet creatief omgaat met mogelijkheden tot heropening zoals bijvoorbeeld het digitaal inplannen van afspraken.

Langs deze weg willen wij de inwoners van Zevenhuizen dan ook oproepen zich bij ons te melden met hun ervaringen en opmerkingen voor wat betreft de situatie rondom het afvalbrengstation. Mailen kan naar c.bon-vandegriek@zuidplas.nl of f.klovert@zuidplas.nl Daarnaast heeft het college geantwoord dat de drukte op het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel afneemt, we zullen dit nauwlettend blijven volgen.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg