8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Megaklus Welzijn Zuidplas geslaagd: 2.500 orchideeën voor ouderen worden rondgebracht door 250 vrijwilligers (+video)

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni worden er door 250 vrijwilligers ruim 2.500 kleine orchideeën rondgebracht in de gemeente Zuidplas bij zelfstandig wonenden ouderen die de 75 jaar zijn gepasseerd. De plantjes worden bij de inwoners tussen 19 en 26 juni gebracht.

Met een lach van oor tot oor staat Marije Dirksen, teamleidster bij Welzijn Zuidplas, te vertellen dat er meer vrijwilligers waren dan dat er nodig zijn maar dat ze apetrots is dat alle plantjes rondgebracht worden. Meer dan 250 mensen hebben zich aangemeld om in de vier dorpen plantjes langs te brengen.

Nick, medewerker van Welzijn Zuidplas, heeft op de Kleinpolderlaan een langsrijstraat gemaakt. Bij de eerste tent wordt de intake gemaakt en mag men kiezen in welk dorp men wil de plant wil rondbrengen. Bij de tweede tent worden door een vrijwilliger de plantjes in de auto gezet en bij de derde tent krijgt men instructies, handschoenen en brieven voor de ontvangers.

Welzijn Zuidplas wil in deze coronatijd alle inwoners bedanken. Rotary Zuidplas en Lions Nieuwerkerk aan den IJssel stonden gelijk klaar om te helpen en met een mooie bijdrage van Rabobank Hollandse IJssel kon het waar gemaakt worden om de planten bij So Natural te halen, maar zonder al die vrijwilligers waren ze nooit op de plaats van bestemming gekomen.

ik vind het zo gaaf, hoe iedereen meewerkt en we dit voor de mensen kunnen doen. We komen zo de coronatijd in Zuidplas goed door” aldus Marije Dirksen. Welzijn Zuidplas heeft in de afgelopen periode meerdere initiatieven al georganiseerd. Zo kregen veel ouderen een kaartje van kinderen en was er Zuidplas Belt.

Advertentie