8.5 C
New York
vrijdag 3 juli 2020

Oudheidkamer historische vereniging Moordrecht gaat weer open

Na de verplichte sluiting in verband met de corona maatregelen opent de Historische Vereniging Moordrecht op zaterdag 8 augustus weer de deuren van Oudheidkamer Het Weeshuis aan het Westeinde. De expositieruimte is elke tweede zaterdag van de maand geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Expositie Moordrechtse Indiëgangers

In de oudheidkamer kunnen bezoekers de expositie ‘Moordrechtse Indiëgangers’ bekijken. Deze is geheel is gewijd aan Moordrechtse jongemannen die in de jaren 1946-1951 dienden in het voormalige Nederlands-Indië. Ook kunnen ze bladeren door oude fotoalbums van Moordrechtse sportverenigingen. Een feest der herkenning!

Groepsbezoeken zijn al mogelijk vanaf 1 juli tot maximaal 4 personen. Reserveren kan bij beheerder Jaap Waasdorp. E-mail: j.waasdorp@caiway. Telefoon: 06 12 62 54 19.

Gezondheidsvoorschriften in acht nemen

Bezoekers dienen wel een aantal gezondheidsvoorschriften in acht te nemen en de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. Er mogen maximaal 4 personen tegelijkertijd naar binnen. Voordat ze naar binnen gaan, wordt ze gevraagd hun handen te desinfecteren en minimaal 1,5 meter afstand te bewaren. En binnen kan niet gebruik worden gemaakt van het toilet.

Bezoekers wordt ook aangeraden om vooraf te reserveren, ook voor de ‘gewone’ openstelling op de tweede zaterdag van de maand.

Kunstlessen voor basisschoolklassen

Vanaf september kunnen basisschoolklassen elke vrijdag een kunstles bijwonen in de DIJ Beeldentuin in het park bij de Oudheidkamer. De les vindt grotendeels buiten plaats en kunnen door maximaal 15 kinderen tegelijkertijd worden gevolgd.

De kunstles is te reserveren via: cultuureducatiezuidplas.nl. Of rechtstreeks bij voorzitter Marijke Edel. Tel. 06 15 69 46 61.

Oudheidkamer Het Weeshuis

Open: elke 2e zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur
Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht
De ingang is achterom.

Volg het laatste nieuws

2,270FansLike
322VolgersVolg
496VolgersVolg