8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Triangel in Waddinxveen afgesloten na explosie

De nieuwbouwwijk Triangel in Waddinxveen is na een explosie aan het begin van de avond op zondag 21 juni afgesloten voor iedereen.

Om kwart voor zeven kwam er een melding aan de Snoekbaars van een brand in een bijgebouw. Door de explosie, die in wijde omgeving te horen was, werd de brand snel opgeschaald en werden diverse korpsen uit de regio opgeroepen.

Brandweer Hollands Midden laat weten op Twitter : “Parklaan: in nieuwbouwwijk de Triangel is een bouwcontainer in brand geraakt. Er worden aangrenzende containers aangestraald. Vanwege een eerder gehoorde explosie blijven de hulpdiensten op afstand. Het droneteam van Haaglanden is ook gealarmeerd“.

Het droneteam is inmiddels gearriveerd in Waddinxveen. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren te sluiten. Om 22:30 uur liet de brandweer Hollands Midden weten dat de brand meester was. “De beelden van de politiehelikopter en het droneteam hebben een goed beeld gegeven, waardoor de brand geblust kon worden” aldus de brandweer.

De brand heeft volgens de politie team Waddinxveen-Zuidplas gewoed in een bouwcontainer. De oorzaak wordt onderzocht door het brandonderzoeksteam van de brandweer.

Bron foto : Politie Waddinxveen-Zuidplas

Drone team uit Rijswijk in Waddinxveen (foto Eelco Slingerland)

Advertentie