8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Brandhaard Corona in Zuidplas nog niet geheel weg

De brandhaard van corona besmettingen die werd waargenomen in week 24 in de gemeente Zuidplas is nog niet geheel weg, afgelopen week werden er 5 nieuwe besmettingen met het COVID-19 geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Midden. Rond Zuidplas was er alleen een soortgelijke groei in besmettingen te zien in Capelle aan den IJssel.

De GGD Hollands Midden gaf afgelopen week al aan, op vragen van Gouwe IJssel Nieuws dat de gevonden besmettingen zijn losstaande gevallen zo stelt de GGD. Het gaat dus niet om gevallen binnen één bedrijf of instelling of binnen een enkele familie. Bij een positieve besmetting wordt vervolgens bron- en contactonderzoek gestart. Nauwe contacten van de positief geteste persoon worden door de GGDHM geïnformeerd. De GGD wil niet meer informatie geven.

In andere gemeenten zijn wel clusters gevonden zoals twee in Katwijk en een in Gouda. In Gouda viel het aantal besmettingen mee afgelopen week. Het aantal genoemde besmettingen is in werkelijkheid hoger omdat niet iedereen getest wordt. Inwoners waarvan vastgesteld is dat zij het coronavirus hebben en zijn opgenomen of overleden staat al weken lang stabiel op geen nieuwe gevallen.

Een veelgehoorde vraag die bij de redactie en op sociale media kwam, was de vraag in welk dorp dan. De GGD (en ook het RIVM) geeft deze gegevens alleen op het gebied van een gemeente. “We geven geen informatie die naar betrokken persoon / personen kunnen leiden, dus meer dan dit kunnen we niet melden” is het letterlijke antwoord wat Gouwe IJssel Nieuws kreeg.

Verplaatsing test drive-in Gouda

De corona test drive-in in Gouda verhuist dit weekend naar een nieuwe locatie in Gouda. Vanaf maandag 22 juni staat de drive-in in parkeergarage Go-Stores. De parkeergarage Go-Stores is te vinden in bedrijvenpark Gouwe Park in Gouda. Wie naar de drive-in komt, kan het beste de routeplanner instellen op Stavorenweg 3. Vanaf daar worden bezoekers van de test drive-in naar de juiste locatie geleid.

Advertentie