8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Pien en Benno gaan weer buiten spelen (+video)

CDA raadsleden Pien Meppelink en Benno de Ruiter gaan weer buiten spelen. Beide politici waren gestart met onderzoek naar de kwaliteit van speeltuinen in de gemeente Zuidplas toen de corona crisis uitbrak en zij deze actie moesten stoppen.

De eerste inspanningen hebben inmiddels resultaat opgeleverd, de pijnpunten die zij vonden in het dorp Moordrecht werden in kaart gebracht en werden er schriftelijke vragen over gesteld. Veel van de gebreken zijn bekend nu bij de gemeente en op aantal urgente zaken,zoals een kapotte brug en de skatebaan, werd direct actie op ondernomen.

Nu er versoepeling is van de maatregelen gaan de politici verder met het project. Op de sociale media hebben zij een oproep gedaan en direct kwamen er in de dorpen meerdere plekken waar wel wat over te melden was. Benno werd bijvoorbeeld ook uitgedaagd voor een potje basketbal in Nieuwerkerk aan den IJssel waar de basketbal door laag hekje wel vaak de drukke Europalaan op gaat.

Gouwe IJssel Nieuws sprak met Benno zoals te zien is in de onderstaande video. Daaronder een verslag van hun werk in Moordrecht. Wie ook een pijnpunt, gebrek of een wens heeft voor de speeltuin kan een emailtje sturen b.deruiter@zuidplas.nl

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg