BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
woensdag 12 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Online in gesprek over Zuidplas Aardgasvrij!

Op 2 en 6 juli 2020 gaat gemeente Zuidplas tussen 19:30 en 21:00 uur online in gesprek met de inwoners van Zuidplas. De gemeente gaat vertellen waar men staat met het onderzoek naar mogelijke alternatieve warmtebronnen en gaat vooral in gesprek met inwoners.

Hoe kijken zij aan tegen bepaalde alternatieven en waar moeten we volgens hen rekening mee houden?” laat de gemeente in een persbericht weten. Deze avonden zijn een vervolg van de informatieavonden in februari en maart.

Programma

19.30 – 19.50 uur:            Terugblik en toelichting door wethouder Jan Verbeek
19.50 – 20.00 uur:            Stand van zaken door programmamanager Fabienne Bosschieter
20.00 – 21.00 uur:            Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan wethouder Jan Verbeek, programmamanager Fabienne Bosschieter, projectleider Transitievisie Warmte Selḉuk Akinci en Roel de Groot van het Duurzaam Bouwloket.

Isolatie bus

Voor de inwoners die alvast aan de slag willen is ook het Duurzaam Bouwloket aanwezig. Zij vertellen meer over het gratis advies op maat die inwoners kunnen aanvragen en de collectieve inkoopacties van isolatiemateriaal. Op 3 juli is tussen 10.00 – 14.00 uur op de markt in Nieuwerkerk aan den IJssel bij het gemeentehuis staat de isolatie bus van het Duurzaam Bouwloket te vinden. Inwoners kunnen hier ook terecht met hun vragen over het verduurzamen van hun huis. Op 9 juli staat de bus tussen 10.00 – 14.00 uur op de markt in Zevenhuizen bij het dorpshuis Swanla.

“Zuidplas Aardgasvrij vraagt veel van onze inwoners. Wij leggen het pad daarom rustig en zorgvuldig af, in kleine stappen. Voorop staat dat het haalbaar en betaalbaar is. Op 2 en 6 juli kunnen onze inwoners met ons in gesprek gaan. Ik hoop ze allemaal te zien.”

Wethouder Jan Verbeek

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven voor de avond kan via www.duurzaamzuidplas.nl/aardgasvrij. Op 2 en 6 juli tussen 19:30 en 21:00 uur is daar ook de livestream te vinden naar de onlinebijeenkomst. Via die livestream kan iedereen, ook zonder inschrijving, meedoen. Meer informatie over de avond en de aanpak is te vinden op
www.duurzaamzuidplas.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de duurzaamheidslening en andere subsidies.

Volg het laatste nieuws

2,291FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg