8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Is de flitspaal echt of nep langs de dijk in Moordrecht?

Afgelopen week werd er een flitspaal opgemerkt langs de Schielandse Hoge Zeedijk in Moordrecht nabij de Snelle Sluis. Sommige mensen maakten op Facebook zich al direct zorgen of er straks post uit Leeuwarden gaat komen.

Op de sociale media kwam er een discussie of de paal echt of nep is. Op afstand lijkt de flitskast een Gatso maar van dichtbij is bijvoorbeeld verkeerde striping van de politie zichtbaar. Naast de “flitskast” is een camera van een particulier beveiligingsbedrijf van een woning en de camera staat in een bocht.

Op Twitter maakte de wijkagenten van Nieuwerkerk aan den IJssel bekend dat men van niks wist en verkeersadviseur van district G (waar Zuidplas onder valt) van de Politie eenheid Den Haag het laat uitzoeken.

In het verleden heeft de Gemeente Zuidplas tevergeefs aangeklopt bij het Openbaar Ministerie om op bepaalde plekken een flitspaal te krijgen. Alleen het OM kan toestemming geven om een paal te plaatsen maar doet dat pas bij zwaarwegende redenen zoals meerdere dodelijke slachtoffers op een bepaalde plek.

Advertentie