8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Flitskast aan dijk bij Moordrecht is nep

De flitskast die opeens aan de Schielandse Hoge Zeedijk West stond ter hoogte van de Snelle Sluis is nep. Dat laat de gemeente Zuidplas weten.

Afgelopen week hield het de gemoederen bezig op de sociale media want nabij de Snelle Sluis stond ineens een flitskast. Het model leek erg op de in Nederland veel gebruikte Gatso maar nader onderzoek liet blijken dat het hier gaat om verkeerde striping op een nepkast.

Diverse mensen hadden al twijfels, de kast staat in een bocht en normaliter word er in een bocht geen flitsapparaat neergezet omdat hier de snelheid niet goed te meten is. De kast staat op een paal op privé-terrein waar ook een beveiligingscamera hangt.

Raoul Verweij, hoofd veiligheid van de gemeente Zuidplas, laat weten dat de kast nep is maar laat wel weten dat de politie doet onderzoek met betrekking tot de strafbaarheid. Het ophangen van een namaak flitskast is niet toegestaan.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg