8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Drie coronabesmettingen in Zuidplas afgelopen week

De afgelopen week zijn er 3 mensen positief getest op Corona. Dat blijkt uit de weekcijfers van het RIVM die gisteren bekend werd gemaakt. Waddinxveen is stabiel gebleven in de regio, Gouda en Capelle groeiden flink qua besmettingen.

In Waddinxveen staat de teller al een paar weken op 78 besmettingen, Zuidplas steeg afgelopen week met 3 tot 154 positief geteste personen. Buurgemeenten Gouda en Capelle aan den IJssel stegen met respectievelijk 9 en 12 nieuwe gevallen.

In de GGD regio Hollands Midden is er naast Gouda en Zuidplas ook een groei waarneembaar in Katwijk, Bodegraven-Reeuwijk en de Krimpenerwaard. In de regio is er geen sprake van mensen die opnomen zijn het ziekenhuis of overleden zijn door de gevolgen van het virus.

Afgelopen week zijn er 107 mensen uit Zuidplas getest in een van de teststraten van een GGD. Hiervan waren 3 mensen positief getest. Wie klachten heeft kan zich laten testen. Een afspraak maken voor een COVID-19 test kan dat doen via het landelijk coronatest afsprakennummer 0800-1202. Men kan elke dag van 08.00 uur tot 20.00 uur bellen om een afspraak te maken, hou uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

In Gouda (Go Store) en Rotterdam Alexander (Koperstraat) zijn teststraten. Mensen kunnen met de auto naar de testlocatie komen en worden vanuit de auto getest. Maar hoe zit het dan met mensen die geen auto hebben? Ook zij kunnen gewoon door de teststraat, bijvoorbeeld op de fiets of lopend. Dus ook als men geen auto heeft, kan men bij klachten gewoon worden getest.  

Advertentie