8.5 C
New York
zaterdag 18 mei 2024

Richard de Waardt speelt in de toren van de Dorpskerk van Moordrecht verzoeknummers op 25 juli

Zaterdag 25 juli tussen 14.00 en 15:30 uur speelt Richard de Waardt in de toren van de Dorpskerk van Moordrecht verzoeknummers met behulp van een ‘jukebox’ op het Kerkplein.

Richard is de 19e stadsbeiaardier van Rotterdam en bespeelt het carillon van het stadhuis en de Laurenskerk. Het carillon met de speeltrommel van de Laurenskerk vormen volgens Richard het ‘grootste instrument van de wereld’. Richard is er trots op dat hij iedere week met dit 360 jaar oude instrument, dat het bombardement heeft overleeft, de binnenstad van Rotterdam mag betoveren.

Omdat Richard gelooft in samenspelen, verbinden en mooie muziek maken, heeft hij zaterdag 25 juli op het kerkplein een jukebox opgesteld met een variëteit aan muziekstukken: van Bach tot Coldplay, van Duncan Laurence tot Andre Hazes. Iedereen kan tussen 14:00 en 15:30 uur even langs komen om zijn/haar verzoeknummer door te geven en te genieten van het spel van Richard op het carillon van de Dorpskerk.

Onder begeleiding van medewerkers van de Stichting Torenmuziek Moordrecht mogen kinderen ook bij Richard in de speelcabine gaan kijken en zelf op het carillon meespelen. Via een beeldscherm beneden zijn de beiaardier en de kinderen achter het carillon live te volgen.

Advertentie