8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Groei besmettingen Waddinxveen niet gestopt – kleine groei Zuidplas afgelopen week

Het groei van het aantal mensen met een positieve coronatest is verder toegenomen met 3 patiƫnten in de gemeente Waddinxveen. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. In totaal zijn er nu 91 mensen besmet waarvan 13 in de afgelopen week.

Volgens een woordvoerder van de GGD Hollands Midden is er geen echte cluster aan te wijzen vanwaar deze groei vandaan komt. Wel is het mogelijk dat het van Ć©Ć©n familie komt en de GGD doet altijd een contactonderzoek en kon in soortgelijke gevallen soms wel en soms niet een bron aanwijzen.

In Waddinxveen hoeft er tot nu toe niemand opgenomen te worden en is er niemand overleden. Omdat niet iedereen getest is met klachten of zich niet heeft laten testen verwacht men dat het aantal inwoners meet een besmetting veel hoger zal zijn.

In Zuidplas kwamen er 2 nieuwe besmettingen er bij afgelopen week in staat in totaal op 156 positief getesten patiƫnten, Gouda kreeg er 1 besmetting bij en staat de teller op 274 en 1 patiƫnt werd opgenomen in het ziekenhuis. In Capelle aan den IJssel kwamen er 6 patiƫnten bij en komt het aantal op 328. In deze buurgemeente werd afgelopen week een corona patiƫnt opgenomen in het ziekenhuis en overleed ƩƩn persoon als gevolg van corona.

Wie klachten heeft kan zich laten testen nadat er contact is opgenomen met het landelijk coronatest afsprakennummer 0800-1202. Men kan elke dag van 08.00 uur tot 20.00 uur bellen om een afspraak te maken, zorg dat men het burgerservicenummer (BSN) bij de hand heeft.

Advertentie