8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Corona uitbraak in Waddinxveen nog niet gestopt, Gouda en Capelle stijgen fors

De coronauitbraak in Waddinxveen is nog niet gestopt. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM vandaag. Op 23 juli waren er 5 nieuwe besmettingen, op 24 juli werden er 4 nieuwe patiƫnten positief getest. In buurgemeenten Gouda en Capelle is er ook een groei waarneembaar

In een periode van 9 dagen zijn er 25 nieuwe besmettingen in deze gemeente, een groei van 25% ten opzichte van de 4 maanden er voor. In totaal zijn er nu 103 inwoners positief getest maar het aantal besmettingen kan veel hoger zijn omdat niet iedereen wordt getest. In Zuidplas werd er gisteren 1 patiƫnt positief getest en geen op 24 juli. In buurgemeente Capelle aan den IJssel is het aantal besmettingen opgelopen tot 331, Gouda kende de afgelopen twee dagen een groei van 7 positief geteste inwoners.

Het aantal mensen dat vanuit Waddinxveen moest worden opgenomen of is overleden aan corona staat vanaf 16 mei al stabiel op respectievelijk 16 en 7. In de GGD regio Hollands Midden, waar Waddinxveen en Zuidplas onder vallen, zijn de meeste positieve testen in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar.

Bron : GGD Hollands Midden
Advertentie