BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
woensdag 12 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Bedrijfsleven regio krijgt miljoenensteun van UWV om banen te redden

Het bedrijfsleven in de regio heeft bij elkaar 82,6 miljoen euro gekregen als noodsteun om banen te redden. Dit is een voorlopige bijdrage. Het UWV heeft de betalingen openbaar gemaakt.

De NOW(Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Hiermee wil het UWV ontslagen zien te voorkomen. ZZP-ers komen in aanmerking voor andere maatregelen zoals de TOZO regeling.

Op maandag 6 juli is de tweede aanvraagperiode NOW ingegaan. Bedrijven kunnen tot en met 31 augustus 2020 opnieuw een tegemoetkoming NOW aanvragen. Het doel van de tweede aanvraagperiode NOW is dat zo veel mogelijk banen behouden blijven. Een andere doel is dat werknemers en werkgevers zich kunnen aanpassen aan de veranderde samenleving en economie.

In Zuidplas werd 14,8 miljoen uitgekeerd. De koploper was de grootste werkgever van de geemeente, T.Boer& Zn uit Nieuwerkerk aan den IJssel met bijna een miljoen euro. Maar de regeling is ook voor kleine werkgevers. De kleinste uitkering in de regio was voor een snoephandel uit Gouda voor 204 euro.

Bedrijven uit Waddinxveen kregen 11,6 miljoen uitgekeerd en Gouda 15,8 miljoen. Hier zat ook voor onderwijsinstellingen een vergoeding zoals bijvoorbeeld Driestar die een tijd dicht moest. Bij de bedrijven zitten veel horecabedrijven, sportinstellingen en organisatiesbureau’s die geen inkomsten hadden door de lockdown.

In Capelle aan den IJssel werd meer dan 40 miljoen uitgekeerd, dit komt omdat hier een aantal grote bedrijven hun kantoor hebben, zoals CED en Center Parcs. De top vijf van uitkeringen in Nederland staan op naam van KLM, NS Reizigers, Booking.com, Holland Casino en DAF trucks. Deze betaling is een voorschot van 80% van de aanvraag, uiteindelijk moet een bedrijf wel aantonen dat het aangevraagde bedrag ook daadwerkelijk het verlies was.

Volg het laatste nieuws

2,291FansLike
322VolgersVolg
509VolgersVolg