8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Dit weekeinde vier nieuwe corona besmettingen in Waddinxveen en Gouda – Zuidplas +1

Zowel zaterdag 25 juli als op zondag 26 juli zijn er 2 mensen positief getest op corona in Waddinxveen, dat blijkt uit de data van het RIVM/BDdataplan. Hiermee loopt het aantal besmettingen op in het dorp tot 107. Afgelopen zaterdag er is 1 besmette patiënt opgenomen in het ziekenhuis.

Naar het nu lijkt komt de besmetting volgens de GGD Hollands Midden bij één familie uit Waddinxveen vandaan. De GGD is nog steeds bezig met contactonderzoek om te kijken wie nog meer besmet geraakt zouden kunnen worden. Tot nu toe lijkt het cluster in Waddinxveen nog niet onder controle. De groei van afgelopen dagen is hoger dan tijdens de eerste piek van de corona crisis.

In Gouda is na een aantal dagen relatieve rust weer vier nieuwe besmettingen waargenomen en in Capelle aan den IJssel kwamen er drie bij. In Zuidplas werd 1 nieuwe patiënt positief getest en komt het totaal op 4 van de afgelopen week tot een totaal van 160. Gouda heeft nu 285 positief geteste patienten en Capelle 334. Omdat niet iedereen getest wordt zal het aantal daadwerkelijke besmettingen veel hoger liggen.

Advertentie