8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Waddinxveen +4 en Gouda +5 corona besmettingen op 29 juli

De piek van corona besmettingen in Waddinxveen lijkt niet over ondanks 2 ‘rustige’ dagen. Op woensdag 29 juli werden er door het RIVM vier nieuwe besmettingen bekend gemaakt. Gouda had er die dag 5 nieuwe besmettingen erbij.

In Zuidplas was er geen positieve test en in Capelle aan den IJssel kwam er maar 1 bij. In alle gemeenten in de regio worden geen overlijdensgevallen en ziekenhuisopnamen gemeld. Het aantal besmette mensen is waarschijnlijk veel hoger omdat niet iedereen getest wordt.

De GGD Hollands Midden roept nog steeds op om bij de onderstaande klachten zich te laten testen in een van de teststraten. Men kan hiervoor een afspraak maken op telefoonnummer 0800-1202 waarbij men wel vraagt om een BSN nummer.

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Bloedbank Sanquin roept alle patiënten die corona hebben gehad op om plasma te doneren om hieruit antistoffen te kunnen halen voor een toekomstig vaccin. Het ministerie heeft de bloedbank gevraagd om 30.000 kilo plasma in te zamelen. Op de website van Sanquin staat meer informatie.

Foto : Sanquin

Advertentie