8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

SGP Gouda : Wie van buiten Gouda komt moet extra betalen voor schouwburgbezoek

De fractie van de SGP in Gouda heeft schriftelijke vragen gesteld, zij zijn van mening dat er te veel geld gaat naar de Goudse Schouwburg. Al jaren heeft de partij steeds een kritische blik naar de schouwburg en ze zijn niet gerustgesteld met de extra corona subsidie van de gemeente. De SGP vreest voor de toekomst van de Schouwburg.

Het is de SGP een doorn in het oog dat alle niet-Goudse bezoekers van de Schouwburg dankzij de subsidie wel profiteren van de relatief lage tickets, terwijl die subsidie wordt opgebracht door de Goudse inwoners, ook door degenen die nooit naar de Schouwburg gaan. “Dat is niet uit te leggen. Er zal een toeslag moeten komen voor de niet-Gouwenaars óf de naburige gemeenten zullen moeten bijdragen in de jaarlijkse subsidie”, vindt SGP fractievoorzitter Hooglander.

Hooglander is ook van mening dat te kaartjes te goedkoop “Een suggestie is om de toegangsprijzen te verhogen. De meeste bezoekers zijn vaak hoger opgeleid en kunnen dat vaak prima betalen. Tegelijk geldt al dat voor de minder bedeelden er via de Rotterdampas kortingen zijn, zodat zij daar niet onder hoeven te lijden”.

Hoeveel mensen uit Zuidplas naar het theater in Gouda gaan is niet bekend, cultuurliefhebbers gaan ook naar het Isala in Capelle aan den IJssel of de Kroon in Waddinxveen. Lokaal is er uiteraard theater Swanla in Zevenhuizen met een gevarieerd programma. Het gaat dan vooral om grote voorstellingen die dan bezocht worden in Gouda. Opvallend is dat juist de gemeente Gouda reclame billboards heeft met “welkom in Gouda” in de gemeente Zuidplas.

Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg