8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Weer stijging Waddinxveen en Gouda – Zuidplas stabiel en Capelle +9 corona besmettingen

Het aantal besmettingen de regiogemeenten loopt nog steeds verder op terwijl in Zuidplas de afgelopen week er slechts 1 nieuwe besmetting met Corona bekend werd gemaakt. Dat blijkt uit de cijfers van RIVM/BDData op maandag 3 augustus.

In Waddinxveen zijn er 3 nieuwe positieve testen bij gekomen waardoor het aantal nu opgelopen is tot 124. Er zijn geen mensen die uit dit dorp aan de Gouwe overleden zijn of door het virus opgenomen moest worden. In Gouda waren er 5 nieuwe besmettingen bij gekomen en zijn twee mensen opgenomen in het ziekenhuis. In totaal zijn er 320 mensen in Gouda positief getest op het virus.

Zuidplas bleef wederom op nul nieuwe besmettingen staan en zijn er 164 besmettingen tot nu toe. In Capelle aan den IJssel was er een enorme groei van besmettingen vandaag met maar liefst 9 nieuwe positieve testen. Hiermee staat de teller daar op 365. In andere randgemeenten zoals Rotterdam en de Krimpenerwaard zijn er per 100.000 inwoners meer besmettingen dan in Zuidplas

Bij de GGD Hollands Midden zijn er afgelopen week 5.191 testen uitgevoerd in de teststraten. Hierbij zijn 117 mensen positief getest, 2,2% van alle testen. Hiervan kwamen 240 mensen uit Waddinxveen (5,8% positief getest), van de 156 mensen die uit Zuidplas werden getest waren 4 besmet (2,5%).

Advertentie