8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Afzwemfeest in Zwembad de Zuidplas in Moordrecht

Op 15 maart 2020 lagen de zwembaden er roerloos bij, gesloten door de maatregelen rond het coronavirus. Hoe anders was het afgelopen weekend want op 31 juli en 1 augustus zwommen verdeeld over de 2 dagen 135 kinderen af in Zwembad de Zuidplas in Moordrecht. Hiermee kan sportstichting Zuidplas tevreden terugkijken op de herstart na de coronasluiting.

Van de kinderen die afzwommen gingen er 56 voor het A diploma, 57 voor het B diploma en 22 voor het C diploma. 1 kind ging op voor zwaardvis brons diploma (zwemvaardigheid). De kinderen zouden eigenlijk afzwemmen in mei, maar door het sluiten van het zwembad vanwege corona ging dat toen niet door. Alle kinderen zijn met vlag en wimpel geslaagd!

Eigenlijk is de locatie Moordrecht normaal gesproken de hele zomervakantie 6 weken gesloten. Maar om deze kinderen toch nog deze zomer een diploma te kunnen geven, zijn we de eerste 2 weken van de zomervakantie open gebleven zodat de lesperiode deze zomer nog kon worden afgemaakt en de kinderen met een diploma op zak lekker kunnen zwemmen op vakantie of buitenbaden in eigen land.

Er is afgezwommen per lesgroep van maximaal 13 kinderen om de 1,5m afstand te kunnen waarborgen tussen de ouders in de zwemzaal.

Op het korfbalveld van korfbalvereniging de IJsselvogels achter het zwembad hadden we een podium gemaakt voor de diploma uitreiking. Dit deden we expres buiten zodat opa’s/oma’s en overige familieleden en supporters van de kinderen daar wel de diploma-uitreiking konden meemaken, omdat er in de zwemzaal maar 1 ouder per kind was toegestaan vanwege de coronamaatregelen. Buiten kon er dus een mooi feestje gevierd met alle supporters van het kind.

Kinderen die er wegens hun vakantie niet afgelopen weekend konden afzwemmen hebben op 2 aparte afzwem momenten voor de ‘vakantiegangers’ hun diploma al eerder in ontvangst kunnen nemen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg