8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Corona explosie in Gouda – Waddinxveen +1 en Zuidplas stabiel

In Gouda lijkt een ware corona ontploffing aan de gang met 25 nieuwe mensen die een positieve uitslag kregen af de afgelopen 2 dagen op een test. Volgens de GGD Hollands Midden zijn er 2 actieve clusters waar men nog meer besmettingen worden verwacht. Een van die clusters is bij Promen.

In Waddinxveen is het de laatste twee dagen redelijk stabiel met 1 besmetting en in Zuidplas zijn er al een week geen nieuwe besmettingen meer gemeld. Capelle aan den IJssel blijft ook stijgen met 10 in de afgelopen twee dagen. Hier is gisteren ook een patient opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk was het vandaag een stijging die er sinds eind april 2020 niet meer was, met 601 positieve besmettingen komt het landelijk aantal besmette mensen op 56.982. Vanavond zal Minister-President Rutte en minister de Jonge een persconferentie geven. Hierbij worden dan vooral lokale maatregelen verwacht. Gouda staat, net als Rotterdam en Amsterdam, in de top 10 gemeenten die de grootste stijging heeft in Nederland.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg