8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Gemeente Zuidplas doet onderzoek naar seksvideo’s in gemeentehuis

Op diverse media zoals Dumpert zijn beelden verschenen van mensen waarbij het lijkt of ze in de avonduren seks hebben achter de ramen van het gemeentehuis van Zuidplas. Dit vond plaats op zondagavond 16 augustus. De gemeente laat weten dat er onderzoek naar wordt gedaan.

Volgens de opmerkingen in de filmpjes wordt de suggestie gewekt dat het gaat om medewerkers van de afdeling handhaving van de gemeente. De filmpjes werden massaal bij de nieuwssite en facebookpagina ‘Je bent Nieuwerkerker als’ aangeboden en zijn met meerdere camera’s gemaakt.

De handhavers werden door de jongeren met gejuich ontvangen toen ze het pand verlieten en maakten rechtsomkeert het gemeentehuis in. De redactie van Je Bent Nieuwerkerker liet aan deze website weten dat deze filmpjes niet geplaatst zijn. De video’s werden wel via Facebook, Snapchat en Whatsapp doorgestuurd.

De gemeente stuurde een korte persverklaring uit en houdt vooralsnog verder de kaken op elkaar :”Op diverse social mediakanalen zijn video’s geplaatst waarop seksuele handelingen zichtbaar zouden zijn van personen in het gemeentehuis. De gemeente Zuidplas laat op dit moment onderzoek doen naar deze video’s. Gedurende dit onderzoek kan de gemeente geen verdere mededelingen doen of een toelichting geven.”

still uit een van de video’s
Advertentie