8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Verdubbeling corona besmettingen in Zuidplas – regio stijgt ook

Op 18 augustus 2020 maakte het RIVM de nieuwe weekcijfers bekend waaruit blijkt dat het aantal besmettingen in Zuidplas van 8 naar 16 deze week is gestegen. Deze stijging is ook zichtbaar in de randgemeenten maar voor Zuidplas is dit een verdubbeling ten opzichte van vorige week.

Het is bij de GGD niet bekend of er een zogenaamde cluster is in de gemeente. Mogelijk kan dit het gevolg zijn van de groei in de randgemeenten. De GGD Hollands Midden maakt niet bekend hoeveel mensen in welke dorpen van de gemeente besmet zijn. In Zuidplas zijn er in totaal nu 187 mensen besmet (geweest) met het corona virus.

Waddinxveen lijkt de uitbraak onder controle te hebben, er waren 14 nieuwe besmettingen maar die zijn vooral in het begin van de week geweest te zijn. De GGD maakte ook een correctie want twee besmettingen kwam niet uit Waddinxveen. In totaal zijn er nu 139 mensen bemet (geweest) in Waddinxveen.

De GGD Hollands Midden heeft op vrijdag 7 augustus een waarschuwing afgegeven voor de gemeente Gouda en de omliggende dorpen. Sinds begin augustus zijn 133 Gouwenaren positief getest op corona. Ook in Gouda zijn de besmettingen in de persoonlijke sfeer zijn ontstaan. De GGD Hollands Midden verwacht dat dit aantal nog verder op zal lopen, omdat corona een incubatietijd heeft van maximaal 14 dagen. Dat betekent dat we over ruim een week voor het eerst kunnen zien of de extra maatregelen in Gouda, na vrijdag 7 augustus, gewerkt hebben. In totaal kwamen er in Gouda afgelopen week 44 besmettingen bij.

Capelle aan den IJssel had de meeste stijging afgelopen week, 61 mensen werden positief getest. Een deel hiervan woont in verzorgingstehuis Rijckehove van de Zellingen waar 10 bewoners en drie medewerkers positief zijn getest.

In de teststraten van de GGD Hollands Midden worden vooral mensen in de leeftijd tussen 25 en 69 jaar getest blijkt uit de cijfers van de GGD. De groep die het meest besmet lijkt te zijn is tussen de 12 en 24 jaar, die zich nagenoeg niet laat testen blijkt uit de cijfers op het dashboard van de GGD.

Advertentie