8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Corona besmettingen Zuidplas en Waddinxveen afgelopen week minder dan week ervoor

Het aantal mensen dat besmet met het COVID-19 virus is getest in de gemeenten Waddinxveen en Zuidplas is lager dan de week ervoor. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM en BDDataplan die op 25 augustus werden gepubliceerd.

Vooral in de eerste deel van de week kwamen er nog wat besmettingen bij maar daarna werd het stabiel. In Zuidplas kwamen er 3 van de 7 dagen nieuwe besmettingen bij en het totaal was 8 nieuwe besmettingen tegen 16 in de week van 18 augustus. In totaal zijn er in Zuidplas 195 mensen positief getest op het virus.

In Waddinxveen waren er 2 dagen besmettingen en de afgelopen week waren er maar 4 nieuwe positieve testen gemeld tegen 9 besmettingen de week ervoor. In totaal zijn er in het dorp 143 mensen waarvan de besmetting bekend van is. In werkelijk is het aantal besmette mensen veel hoger omdat niet iedereen getest.

Gouda had ongeveer een kwart minder besmettingen maar met 33 nieuwe gevallen blijft het nog steeds een probleem. De GGD Hollands Midden laat weten dat 1 van de 3 bekende clusters nu gesloten is maar 2 nog steeds actueel zijn. In Gouda zijn er nu 482 mensen besmet met COVID-19 virus. Zowel in Gouda, Zuidplas als in Waddinxveen zijn er geen mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis of overleden.

Capelle aan den IJssel had afgelopen week een patiënt die overleden is aan COVID-19 te betreuren. Het aantal besmettingen deze buurgemeente is meer dan gehalveerd ten opzichte van een week eerder, het aantal nieuwe patiënten ging van 43 naar 20 met een totaal van 459 besmettingen.

Het aantal testen dat wordt uitgevoerd door de GGD Hollands Midden stijgt nog steeds maar in de regio is nu wel het aantal besmettingen teruggelopen in de GGD rapportage week 34. Tussen 17 en 23 augustus lieten 46.355 mensen zich in deze regio testen.

Sinds maandag 24 augustus kan iedereen die getest is zijn uitslag uitlezen door in te loggen met DigiD via de website www.coronatest.nl. Eerder konden alleen mensen die een afspraak via de website gemaakt hadden de uitslag online uitlezen. Mensen die telefonisch een afspraak hadden ingepland, moesten wachten tot ze over de uitslag werden gebeld.

Het landelijke callcenter is verantwoordelijk voor het doorbellen van de testuitslagen. Doordat er afgelopen week een stijging was van 40% in het aantal testaanvragen, werden uitslagen vanwege de drukte soms later doorgebeld. Door de uitslag nu online beschikbaar te maken, gaat de GGD ervan uit dat dit voorkomt dat mensen de uitslag pas laat te horen krijgen. Het landelijke callcenter doet wel een check of de uitslag ook daadwerkelijk is uitgelezen en belt alsnog na als blijkt dat de uitslag nog niet is geopend. 

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg